Presentatie biografie op 20 september

Op vrijdag 20 september verschijnt de biografie van Jotika Hermsen. Als je wilt, kun je aanwezig zijn bij de feestelijke presentatie in Vierakker (bij Zutphen), in het prachtige decor van haar jeugd. Hier vieren we haar vier levens. Voordat ze Jotika werd, had ze namelijk nog drie andere identiteiten: ze was boerendochter Jo, kloosterzuster Marie-Louise en cocounselingleidster Joke. Pas zo’n dertig jaar geleden werd ze Jotika: leidinggevende in een Amsterdamse tempel, boeddhistisch non − op haar eigen voorwaarden − en gelauwerd meditatielerares. In al haar levens stond ze contemplatief midden in de wereld, was ze waarheidszoeker en pionier. Voor dit boek sprak ik uitvoerig met Jotika en met ruim veertig mensen om haar heen. Ik kreeg toegang tot Jotika’s persoonlijke archief en putte uit historische bronnen. Daarmee schetst dit boek ook een beeld van bijna een eeuw levensbeschouwelijke ontwikkelingen in Nederland.
Voor liefhebbers is er van 13.30 tot 14.30 uur een rondleiding in de kerk van Jo’s jeugd. Vanaf 15.00 uur ben je welkom in de feestzaal van Bij Ludger, waar Jo vroeger toneelstukken opvoerde en volksdansles gaf. Van 15.30 tot 16.30 uur zijn er diverse sprekers, onder wie Jotika’s voormalige collega Anja Meulenbelt en Jan Andreae, die Jotika zowel meemaakte in de cocounselingbeweging als in de vipassanameditatie. Daarna is er tijd voor een informeel samenzijn. Opgeven kan via https://lnkd.in/eqr8Z6zy (zie link naar ticketpagina onderaan).

‘Jotika Hermsen. De vier levens van een spiritueel pionier’ verschijnt bij uitgeverij Samsara. Het boek telt ruim 300 pagina’s, inclusief 24 pagina’s met foto’s. Het is vanaf 20 september te koop in de boekhandel voor € 29,99 of te bestellen via www.samsarabooks.com.

Deel dit bericht:
Webdesign en Realisatie - Rode Rups RodeRups
Copyright © 2024 Frieda Pruim tekst en redactie - All Rights Reserved
Powered by WordPress & Atahualpa