Reizen

Ik vind het heerlijk om op reis te gaan. Tijdens en na mijn studie letteren met specialisatie Latijns-Amerika en Spaans reisde ik veel naar (noord-)Spanje en Latijns-Amerika (Chili, Bolivia, Cuba, Colombia, Ecuador).

In de zomer van 2003 maakte ik kennis met Portugal. Dat was een geweldige ontdekking, met name het noorden: ongerepte natuur, heerlijke temperaturen, sympathieke mensen. Tot en met 2012 kwam ik minstens eens per jaar in dit land; inmiddels heb ik alle uithoeken gezien, inclusief de Azoren en Madeira. Ik volgde een paar jaar privélessen Portugees om me verstaanbaar te kunnen maken.

openingTijdens een sabbatical van december 2010 t/m februari 2011 reisde ik met mijn vriend Joep in een kampeerbusje uit 1990 door Spanje en Portugal, met een uitstapje naar Marokko. Het busje beviel zo goed dat we het hebben gehouden. Ter compensatie voor de uitstoot van diesel wil ik zo min mogelijk meer vliegen, en Portugal is wel erg ver met de auto (vooral als je zelf geen rijbewijs hebt). Bovendien ontdekten we dat het in de zomer nogal warm kan zijn in het busje (zonder airco) in Zuid-Europa. Daarom zoeken we nu bestemmingen wat dichter bij huis. Of het er vaak regent, deert ons niet meer, want we hebben zo nodig een dak boven ons hoofd. Zo (her)ontdekten we Normandië, Cornwall, Wales en Bretagne.

Webdesign en Realisatie - Rode Rups RodeRups
Copyright © 2024 Frieda Pruim tekst en redactie - All Rights Reserved
Powered by WordPress & Atahualpa