Kinderen

Ik heb ervoor gekozen zelf geen moeder te worden. Lees daarover een interview in Het Vermoeden. Maar ik kan met volle teugen genieten van de kinderen van anderen. Drie wil ik er in het bijzonder noemen:

Nathalie
Nathalie aan het stuurVoor Nathalie (1995), mijn inmiddels 25-jarige petekind uit Engeland, had ik vanaf de eerste ontmoeting een zwak alsof ze mijn eigen kind is. Ze is de dochter van vrienden. Toen ze nog bij haar ouders woonde, zag ik haar ongeveer twee keer per jaar. Ik maakte fotoboeken van de eerste twaalf jaar van haar leven en schreef een stukje over haar in de Opzij-agenda. Inmiddels heeft ze haar bachelor internationaal recht gehaald in Groningen en een baan en woonruimte gevonden in Londen. Ze is levenslustig, ge├źngageerd, muzikaal en ambitieus.

Ummi
Met Ummi in ArdennenOp Ummi (1999), dochter van een goede vriendin, heb ik twaalf jaar om de week gepast. Daardoor ben ik erg aan haar gehecht geraakt. Inmiddels valt er weinig meer op te passen, maar we blijven elkaar af en toe zien, op een avond of tijdens een logeerweekend. Dat is altijd erg gezellig. Ze heeft inmiddels haar vwo-diploma en volgt een dansopleiding in Amsterdam. Het lijkt haar wel wat om later, net als ik, een eigen bedrijf te beginnen. De afgelopen jaren wandelden en kampeerden Joep en ik twee keer een najaarsweekend met haar in de Ardennen, net als meer dan twintig jaar geleden met Ummi’s moeder Mieke.

Madelief
MadeliefSinds augustus 2010 heb ik een nichtje, Madelief. Ik ben haar enige tante en dat zal ze weten ook. Bij haar of mij thuis of in de speeltuin maken we samen pret en soms smullen we van een lekkerbekje. We kamperen ook elk jaar met de hele familie en we vieren samen Sinterklaas. Ze heeft een fascinatie voor grote auto’s, vooral voor ons Volkswagenbusje. Het liefst kruipt ze achter het stuur. Ze is ook gek op zingen, dansen, zwemmen en knutselen. Het liefst speelt ze met jongens. Ze heeft een sterke band met haar enige oma (mijn moeder). Af en toe maken we samen een uitstapje, zoals de afgelopen jaren naar het Huis van Sinterklaas in het Catherijneconvent en een paar keer naar het Nijntje-museum. Onlangs hebben we samen de Dom beklommen. DomUnder en het Archeon staan nog op het verlanglijstje.

Webdesign en Realisatie - Rode Rups RodeRups
Copyright © 2021 Frieda Pruim tekst en redactie - All Rights Reserved
Powered by WordPress & Atahualpa