Redactie tijdschrift

 

Mijn werkwijze
Ik vind het belangrijk én leuk om teksten zo mooi mogelijk te maken: door de taalfouten eruit te halen, aan de zinsbouw te sleutelen en zo nodig de structuur van een artikel te verbeteren. Auteurs geef ik opbouwende kritiek én complimenten, die hen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Mijn werk is tot in de puntjes verzorgd en altijd op tijd klaar.

 

Pandora

Vanaf december 2017 doe ik de eindredactie van Pandora, het tijdschrift van het Vrouwennetwerk van de Universiteit Utrecht. Dit blad verschijnt twee keer per jaar en wordt gratis verspreid onder belangstellende werknemers van de Universiteit Utrecht. In Pandora is veel aandacht voor evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in topfuncties. We besteden ook steeds meer aandacht aan andere vormen van diversiteit. Voor deze functie werk ik, in dienstverband, elke maandag op de universiteit.

 

 

 

Genoeg
Sinds februari 2012 werk ik als redacteur en eindredacteur voor Genoeg, een kwartaalblad over de rijkdom van eenvoud. Vanaf september 2016 ben ik ook redactiecoördinator van dit tijdschrift.

 

 

 

 

 

 

Heleen van der Sanden Genoeg-dagHoofdredacteur Heleen van der Sanden: ‘Frieda is een zelfstandig werkende journalist en eindredacteur. Ze is punctueel, denkt mee en vooral: ze is een fijn persoon om mee te werken. Ook in de samenwerking met andere (eind)redacteuren vormt ze een onmisbare schakel. Kortom: iemand op wie je kunt bouwen.’

 

 

Mar OomenEx-hoofdredacteur Mar Oomen: ‘Als je een verhaal ter eindredactie aan Frieda geeft, dan weet je: het komt goed. Van de meest ontoegankelijke teksten weet ze goed leesbare verhalen te maken, zonder morren en met respect voor de auteur. Frieda werkt snel, accuraat en heeft veel geduld. Ze kan auteurs zo begeleiden dat ze boven zichzelf uitstijgen. Frieda is betrokken, enthousiast en denkt graag constructief mee. Ze is efficiënt.’

 

 

JeugdenCo
Van 2012 tot en met 2018 deed ik de eindredactie van JeugdenCo, tweemaandelijks blad voor professionals in de jeugdzorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Merel van DorpHoofdredacteur Merel van Dorp: ‘Wie Frieda inschakelt als eindredacteur, krijgt niet alleen nette, aansprekende teksten, koppen, intro’s en streamers. Ze komt spontaan met ideeën en denkt eerst goed na voor ze een weloverwogen standpunt of voorstel deelt. Dat gaat verder dan de teksten waarvoor ze verantwoordelijk is en die betrokkenheid waardeer ik zeer in onze samenwerking. Naast een ervaren (eind)redacteur is Frieda een vriendelijke, belangstellende collega, met wie het prettig samenwerken is.’

 

MiX

In 2016-2017 deed ik de redactiecoördinatie en eindredactie van het eenmalige tijdschrift MiX, over flexibel geloven. Het verscheen op 23 mei 2017. Het lanceringsevenement was in De Nieuwe Liefde. Het tijdschrift is verkrijgbaar bij de boekwinkel en op bol.com.

 

Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking combineert elementen uit verschillende religies en levensbeschouwingen. Dat geldt ook voor meer dan de helft van de bezoekers van dominicaanse bezinningscentra. De glossy MiX gaat uitgebreid in op deze onderzoeksresultaten. Het tijdschrift bevat ook een aantal portretten van ‘mixers’ en columns van onder anderen schrijfster Rosita Steenbeek, cabaretière Nilgün Yerli en tv-presentator Narsingh Balwantsingh, over hun eigen multireligiositeit. Een zelftest helpt de lezer ontdekken in hoeverre hij of zij zelf een ‘flexibele gelovige’ is. Verder bevat MiX tips voor multireligieuze bezinningscentra, gemeenschappen, tv-programma’s en boeken. MiX is er voor iedereen die geïnteresseerd is in eigentijdse vormen van zingeving, voorbij traditionele grenzen.

 

 

Hoofdredacteur Manuela Kalsky: ‘Frieda werkt snel en zorgvuldig, houdt zich stipt aan deadlines, is contactueel zeer vaardig en zeer aangenaam in de omgang/samenwerking. Ze is zakelijk, kan heel goed omgaan met kritiek en bezit een grote mate aan flexibiliteit. Kortom, een echte vakvrouw waarmee het een genoegen is samen te werken.’

 

Augeo Magazine

Van 2015 t/m 2017 deed ik de eindredactie van Augeo Magazine, hét online tijdschrift over veilig opgroeien. Het verschijnt zes keer per jaar.

 

 

 

 

 

Hoofdredacteur Edith Geurts: ‘Met veel genoegen werkte ik met Frieda aan Augeo Magazine, waarvoor zij de eindredactie verzorgde. Precies tot op de komma, stipt op tijd en prettig in het contact. Een fijn mens om mee samen te werken!’

 

 

Volzin
In 2013 was ik een van de eindredacteuren van Volzin, toen nog tweewekelijks magazine voor zinvol leven. Daarna was er geen ruimte meer voor freelance eindredacteuren. Sinds 2014 maak ik deel uit van de redactieraad van Volzin. Tijdens onze vergaderingen, drie keer per jaar, evalueren we verschenen nummers en doen we suggesties voor nieuwe artikelen en themakaterns.

 

 

 

 

Eerdere opdrachtgevers
In het verleden deed ik de eindredactie van de Zijkrant, de toenmalige nieuwsrubriek van Opzij  en was ik eindredacteur bij Ad Valvas en Plus.

 

 

yvette-nelenYvette Nelen, collega bij Ad Valvas: ‘Frieda is een deskundige, voortvarende en zorgvuldige (eind)redacteur. Betrokken en geïnteresseerd. Ik heb veel geleerd van haar kritische vragen en gestructureerde aanpak. Bovendien is ze een prettige en loyale collega. Ze heeft oog voor de mensen om haar heen en je kunt prima met haar samenwerken.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign en Realisatie - Rode Rups RodeRups
Copyright © 2019 Frieda Pruim tekst en redactie - All Rights Reserved
Powered by WordPress & Atahualpa